Inside Job - Documentary 2010

CC-by-sa ethify.org & dilemma

Media Ethics

Guy Bruggemann

GBR7134 ZHV

 

Samenvatting van de documentaire 'Inside Job'.

 

Inside Job (2010)

 

Binnen banen vertelt het verhaal van de financiële crisis in de 00's. Het is meer een documentaire won vele prijzen op filmfestivals. De documentaire toont de corrupcy uit bancaire systeem, vooral in de VS. Het toont ook de effecten whatsthis corrupte systeem heeft op de samenleving.

 

De documentaire is opgezet in vijf verschillende hoofdstukken. Het begint allemaal in IJsland, waar de banken werd geprivatiseerd. De verandering in de politiek systeem dat mede verantwoordelijk voor de ineenstorting van de banken.

 

Hoofdstuk 1: Hoe we hier

 

In dit deel, Inside Job toont thatthere was een verandering bij de hand in het economisch systeem. De groei van nieuwe technologie zorgde ervoor dat thatthere was een nieuwe sector werd niet gecategoriseerd of georganiseerde zo goed als de andere sectoren. Omdat (nieuwe) kleine bedrijven en investeringsbanken gehouden investeren in dingen die we niet weten of ze accually zouden hebben een goede kans om te overleven, het risico was zeer hoog. Sommige van synthese investeringsbanken waar echt grote bedrijven zoals Goldman Sachs, Merrill Lynch en de Lehman Brothers. Verzekeraars als AIG en classificatie agencysprogramma zoals Moody's speelde een grote rol in dit systeem.
Het economische systeem veranderd, waar Mortages versmolten met andere leningen. Samen heten ze CDO's. Vanwege de kleine verbinding tussen de rating-kantoren, de investeringsbanken en de verzekeringsmaatschappijen, werden er givenName uit ratings om leningen te meer niet waar waren. Dit betekent dat je zou kunnen sommige mensen nemen een lening (hoog risico), maar waren nooit in staat om de lening terug te betalen.

 

Hoofdstuk 2: The Bubble

 

In dit hoofdstuk wordt het risico van dit systeem. Als de investeringsbanken zou verkopen meer CDO's, Ze krijgen meer geld. Ze vertelden beleggers thatthey waren uit een zeer goede rating (AAA). Wanneer de CDO's niet kan worden terugbetaald, ze noemen het een 'bubble'.

 

Hoofdstuk 3: De crisis

 

Beschreven als in hoofdstuk 2 de slechte kant uit thissystem gebeurd, en niemand deed een ding over het. Dit betekende niet de economie kwam in een grote recessie. Banken ingestort en waar opgekocht door de overheid. Het rare deel is heeft Banken als Lehman Brothers instortte, kreeg 2 dagen voordat ze ingestort, ze hadden een triple A rating. Op dit moment corrupcy van het systeem weergegeven.

 

Hoofdstuk 4: Verantwoording

 

Wanneer de overheid hielp de investeringsbanken, niets veranderd. De banken werden groter, zodat ze meer een monopolie op het economische systeem uit het land. In de documentaire worden mensen gevraagd over dit vreemde gedrag. Het toont niet de economie die tegen deregulering waar gaf manier wat het probleem in de eerste plaats, waar de stilte tegen deregulering na de bubble.
Diese heeft een reden, de top (1%) van de investeringsbanken, verzekeringsmaatschappijen en rating bedrijven konden vertrekken de banken met al hun persoonlijke bezittingen Dit betekent dat u op dat moment heeft de bedrijven bijna ingestort, de top van de bedrijven kreeg een hoop geld. Dit is niet alleen egoïstisch, maar corrupt als goed.
Ze veranderden het hele politieke systeem om het economische systeem Ze hadden Obama in ten minste wat de eerste die dit accually opgemerkt en zei het hardop in zijn campagne heeft hij zou veranderen passen. Maar omdat hij kiest precies dezelfde mensen als de minister van het land, zou het systeem niet worden gewijzigd. 

 

Hoofdstuk 5: Waar zijn wij nu

 

Het vijfde hoofdstuk toont het deel heeft op dit moment, niets is echt veranderd en we moesten wachten voor een andere zeepbel of recessie. De banken die zijn beschadigd hebben meer macht gekregen. Ze vertellen ons hebben we ze nodig hebben. Er zijn nog steeds te weinig regelgeving op ratingagentschap investeringsbanken en verzekeringsmaatschappijen het risico zal stil hoog zijn.

Europa geprobeerd om het systeem te regelen, omdat ze niet willen gaan in een nieuwe recessie te komen. Maar Amerika wilde niet om dit te doen.
De belangrijkste reden waarom ze het niet doen is omdat dezelfde mensen die deze rotzooi veroorzaakt zijn rustig de leiding.
 

No votes yet

Inside Job

Inside Job
-------- SUCH A ‘SUPREME’ SACRIFICE FOR HUMAN’S BEAUTY. ---------------- -  The Beauty companies that still do Animal testing for developing their products. Can we judge which life is more important or more precious? Apparently, as you know, W

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.